Hva er sjelehenting? PDF Skriv ut E-post

- Det er en metode som består i å hente tilbake tapt sjel, biter av din psyke som du har mistet.

- Hvordan man man miste sjelekraft?
- Uhell. Ulykker. Overgrep. Slik skjer brå sjeletap. Det kan også skje over tid i situasjoner eller hendelser, som du erfarer som ubehagelige og belastende. Med sjelebitene kan også talenter bli bort, og velvær og man kan begynne å oppleve at man blir delt, eller står utenfor seg selv. Hvis du har vært gjennom en ubehagelig hendelse eller tung livsperiode, og kan si at jeg ble ikke den samme igjen etterpå, da har du sannsynligvis lidd sjeletap.

- Høres skummelt ut.
- Sjeletap skjer ikke når du har det rolig og kreativt, når du trives og utvider deg og dine interesser. Da blomstrer din visdomseng.

- Kan du nevne et eksempel på sjeletap og sjelehenting?
- Jeg healet en gang en mann som hadde vært ute for en bilulykke et sted i Hellas. Bussen han satt i veltet og han ble alvorlig kvestet. Sjelebitene hans var spredd ut over steinene i veigrøfta. Jeg kunne også se tapte sjelebiter i rommet på det litt skrøpelige sykehuset, der han hadde havnet rett etter ulykken.

- Var du fysisk der på stedet og undersøkte eller skjedde dette på en trommereise?
- Jeg dro på tommereise inn mellom verdenene, dit sjelebitene hans var havnet. Jeg samlet opp så mange som jeg kunne. De sjelebitene jeg fant, blåste jeg inn i ham. Dette skjedde noen uker etter ulykken og da mannen var overført til et sykehus i Oslo. Mannen var i koma og legene var også i sin form for koma, kunne ikke gjøre noe særlig mer. Det hele så tragisk ut, en ung mann, urørlig i en seng, utsatt for denne ulykken i et sabbatsår i syden.

- Hvordan så sjelebitene ut?
- Noen var som organer og deler av kroppen hans. Andre var ugjenkjennelige biter, essensbiter, sjelesubstans som hørte hjemme i dypet av personen, nesten som drømmestoff hentet tilbake fra ulykkesstedet. Det for forbi meg i lufta og inn i ham.

- Fra Hellas til Oslo?
- Ulykken skjedde i Hellas og han lå i en seng på Ullevål sykehus. Men healingen skjedde mellom verdenene, der tid og rom har liten betydning.

- Skjedde det noe? Livnet han til? Våknet han opp fra koma?
- Etter en stund våknet han opp. Da han våknet opp sa han at er skjedd noe mellom Ailo Gaup og meg. Han hadde altså oppfattet at jeg hadde vært hos ham og jobbet med ham. Det hører med til historien at jeg hadde aldri sett ham før, eller hørt om ham og han hadde heller ikke noe kjennskap til meg. Poenget er at sjelebiter inneholder sansning og erindring. De går dypt inn i det ordløse i bevisstheten. De reparerer og bringer minner og følelser tilbake. For når folk er i koma, er sjelen deres så langt vekk at kroppen kan virke livløs. Når sjelen kommer tilbake kan både kroppen og sansene våkne til live igjen.

Kommentarer (20)Add Comment
omg, Lavt rangert artikkelt [Se]
0
Takk for din ytring...
skrevet av ailo, November 01, 2010
men det er en mann "der ute" som erfarte dette og bekreftet dette. Det er ikke hentet ut av min teite hjerne. Kanskje skal jeg sende enhjørningen videre til deg etter at den har besøkt meg???
0
man er jo aldri den samme
skrevet av angaelica, November 05, 2010
Man er jo aldri den samme som før. Ingenting er det samme som det har vært, og kommer aldri til å bli det. Men hukommelsen er jo velsignet kort.
0
Noaidi på besøk
skrevet av Ervand ., November 09, 2010
Jeg hadde besøk av en noaidi for mange år siden
det skjedde i en åndelig krise
og han kom via glødende snurrende røde runer ut av trommen jeg fikk låne.
Lenge etter møtet hadde jeg drømmesyner av joik i det fjerne og løpende reinsdyr,og jeg gikk rundt med en følelse av å ha havnet helt på vidda.
Med tiden har jeg lært å gjenkalle møtet og da er noaidien der igjen.
Han kommer som en joik og tar meg avgårde hjem til vidda igjen der han bor.


0
...
skrevet av Anita larsen, January 24, 2011
Er fantastisk å kunne hjelpe mennesker på denne måten
0
tv
skrevet av Anders123321, June 28, 2011
Hei, litt sjamanisme på radio og tv hadde vært artig..
0
Litt lærdom ?
skrevet av Renn, October 12, 2011
Heismilies/smiley.gif
Jeg lurte på om dere/ du kan skrive litt om å lære sjamankunst, og om planter eller greier dere bruker... ??
Fordi, hadde vært litt gøy å kunne lære det selv... Fordi, sånn å få flammer blå med hjelp av noe,er det bare tull?
0
...
skrevet av Kine Larsen, December 27, 2011
hehe hvordan kan folk tru og skrive om det tredje øyet mens de samtidig ikke tror på trommereiser/healing o.l??
0
Hei!
skrevet av Robinn, January 24, 2012
Kan barn lide av sjeletap etter foreldres skilsmisse?
0
...
skrevet av Hei, January 24, 2012
Barn vil kunne lide under foreldrenes tap av sjel
men selve tapet av sjel er noe foreldrene må deale med selv,tenker nå jeg.
Ofte kan barnas styrke være til stor hjelp for de voksnes bråtne relasjoner.

0
Katolikker og protestanter
skrevet av AA, August 11, 2012
Jeg går rundt og mister sjelen min til stødt og stadig. Det hender mest når jeg er aleine hjemme og foreldrene mine er bortreist. I mine tankers illusjon som er det noen som forsøker å temme sjelen min. Det er mest når jeg går ut og gjør dagligdagse ting. Som om noe ikke vil ha meg der ute i verden. Det er som om noen setter fyr på meg. Jeg roper skriker og bærer for å komme tilbake til meg selv igjen. Det er eksorsismen. (light) Når jeg kommer tilbake til meg selv, om jeg gjør er jeg helt utslitt. Som om noe har tatt livet av sjelen min for å gjøre meg et bedre menneske. Det har pågått en stund og psykriatrien hjelper ikke. Det som hjelper er Pepsi Max, masse Pepsi Max. Jeg dyrker salvie og håper det kan hjelpe.

Det er grung'en min jeg har mistet. (husker du musikken fra du 90' tallet)
Det er evnen til å tilgi jeg mister. Det jeg oppnår er et ønske om hevn.
Jeg har fått kristendom igjen.
0
Min kamp
skrevet av AA, August 11, 2012
Og jeg har skreket ut mitt hat. Siden det begynte i går kveld midt i Midsomers.
Det er fortsatt hat når det kommer. Det kan vare i dagevis, men i det siste har det bedret seg mye. Jeg skriker til jeg bare har makken igjen i øynene. Bare av at noe vil kue meg. Psykriatrien hjelper ikke, og det er noe som er mistet i min sjel. Eller kanskje det var mistet før, i mitt ungdomsopprør. Kanskje det er tapet av sjelen som vil tilbake.
0
kuen
skrevet av aa, August 11, 2012
vår verden er en vulkan av innestengte følelser som presser seg oppover og vil ut.
noen mennesker ønsker å legge lokk på følelsene sine,andre igjen ønsker å legge lokk på andres følelser.
Det er ikke bra å legge lokk på følelser,enten det er med alkohol eller piller,men noen ønsker å tjene penger på dette,og derfor har vi i dag en stor business for våre følelser av tomhet å tap.Psykiatrien ER en av disse.
0
...
skrevet av kristin, August 21, 2012
dette med følelser er kjempeviktig å ta opp. fikk diagnosen sosialfobi med grensepsykotiske symptomer....både jeg og psykologen vet begge at det er innestengte følelser...men diagnosen er satt fordi de i psykiatrien er pålagt å stille diagnose. så kommer medisinen deretter (som for min del er frivillig), som da er antipsykotika...sikkert på grunn av at den passer til diagnosen....da tenker jeg: enn om diagnosen hadde vært en annen. man kan kjenne seg igjen i mange diagnoser. da ville medisintilbudet vært et annet. det får utskriving av medisiner til å høres ut som terningkast nesten, for min del.....kunne jeg endt opp med alt fra antidepressiva til antipsykotika til.....mm alt etter hva den enkelte psykolog mener?
skolemedisinen er der hovedsakelig for å få bort eller undertrykke symptomer, slik at smerten ikke kjennes.
dette sidestiller skolemedisinen med bruk av rusmidler som selvmedisinering, som tas i bruk av samme årsak.
og her er vi inne på dette med sjeletap. piller er alltid det som tys til når det er følelsesmessige sår som er så sterke i intensitet, at de rett og slett blir større enn en selv, og dette er sjeletapet.
vi har ikke på lenge hatt en kultur som fokuserer på å romme følelsesmessig smerte.
vi skal takle det, vi skal overleve det og vi skal holde maske.
så er det også ofte at man blir værende i de omgivelser man har fått sjeletap av, og ikke får noen nye input til å vokse videre på.
vi har også et kollektivt sjeletap her som følge av prestasjonsorientert kapitalistkultur der den sterkeste overlever (selv om vi ikke skal være som dyra...) der det følelsesmessige som angår tilhørighet, både identitetsmessig og i relasjoner til andre, er noe vi må gå på akkord med. hvis ingenting av dette fungerer, blir det gjerne selvmedisinering ofte med døden som følge, da det ikke er noe poeng i å være i en verden der du faktisk ikke spiller noen rolle.
og det er følelser der som, hvis de får lov til å vise seg, kan fortelle en om en selv og hva man faktisk har behov for.....hvis det er rom for det.
0
hallo trenger hjelp
skrevet av Adonijah, April 10, 2013
Hallo jeg synest det er vanskelig å komme i gang med sjamanisme. Så jeg lurte på om noen kan
Hjelpe. Det hadde vert kjekt å kunne møte kraft dyre sitt for å søke råd og klokskap.
0
VIKTIG
skrevet av Adrian , June 23, 2013
Ikkje hør på va Adonijah sier han har utviklet seg til en ond sjaman som manipulererer tankene og følelsene til andre runt seg
Og han søker råd til å ødelegge andres liv. dette fant jeg ut gjennom en trommereise. Målet med trommereisen var å hjelpe han. Men
Jeg hjelper ikke noen som prøver å styre å ødelegge alt og alle rundt seg selv. VER FOSIKTIG!!!
0
TULLA
skrevet av Adrian, June 23, 2013
Jeg bare Adonijah.smilies/smiley.gif
0
...
skrevet av lenestolen, June 24, 2013
om jeg mister en bit av min sjel
må jeg gå å hente nye biter
og det gjør jeg i sjelens verden
den evige verden
som strekker seg uendeløst
i alle retninger
der får jeg en bit
av en kraft som
er alt
og lar den bli
endel av meg
ved å integrere
den over
et tidsrom

0
tittel:
skrevet av John Wayne, June 29, 2013
?.. hvorfor skulle han søke å ødelegge andres liv? Hva ville han tjent på det?


Hvis man søker et beskyttende kraftdyr er dette et med god moral, skulle du ønske et kraftdyr som kan hjelpe deg bedrive faenskap må du søke det, men husk at det vil kanskje også svike deg når du trenger det mest....
0
kroppen "tror"
skrevet av kristin, July 03, 2013
Synes dette hjelper å huske når det kommer til sjeletap. Kroppen tror det i sjeletapet. Kroppskontakten uten tanken som dominerer hjelper. Jeg hadde angst som ble projisert ut i omgivelsene. Det hjalp og la det skrekkelige speilet få gi sin gjenklang rett på kroppen. Til slutt blir det som en gang var var en historie, til en fysisk/energimessig sammentrekning i kroppen, og ved å hvile i den kan kroppen ta tapet av livskraft inn igjen.
Men først kan det være ubevisste hull, forglemmelser. Det ligger i sjeletapets natur, at vi ikke får tak i det, at vi ikke vet noe,ikke ser hva vi gjør, nettopp fordi det er et sjeletap.
Det hjelper med åpenhet, tilstedeværelse og å tørre uvitenheten, i påvente av at det skal skje en forvandling med en.

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2022. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling