Healing fra det høyeste

Mange går til healing med sine plager, om de er fysiske eller oppleves på andre måter. Samtidig oppdager fler og fler sine egne healingevner, eller jakter på healingmetodene eller kraften som trenges. Hva skal til for at en healing skal bli vellykket?

 
Kan kvinner bli sjamaner?

Noen steder i verden er svaret nei på spørsmålet jeg stiller i overskriften. Men synspunktet at kvinner ikke kan være sjamaner er på tilbakegang. Det tilhører den siden av sjamanarven som er er moden for historiens søppelhaug.

 
Joik og trance

De fleste joiker har utspring i sjamanisme. Grunnen til dette er at det er vanlig å hevde at man ikke joiker om personer, landskap eller dyr, men man joiker personene, landskapene eller dyrene. Og man må være en ganske god sjaman for først å bli ett med det man skal uttrykke, og så kunne uttrykke det på en presis og levende måte.

 
Steinalderlyd fra 5000 år gammel brummer

På Tuv ved Saltstraumen fant arkeologene Martinius Hauglid og Hein B. Bjerck en merkelig gjenstand under utgraving av en steinalderboplass. Den var glattslipt, vakkert utformet og uskadd. Det de fant har vist seg å være en brummer, den eneste og eldste kjente brummer av stein funnet i Norden. En brummer er et lydinstrument i bruk under sjamanistiske ritualer og seremonier i mange deler av verden.

 
Sjaman-sannhet på det tiende steget

av Mads Larsen


Gjennom livet klyver vi opp pyramidens ni steg på jakt etter oss selv og sannheten. Så i bunnen finner vi det absolutte, men da kun som en erfaring - ikke noe som kan måles eller lages dogmer av.

 
Ekstase og orakel

av Ailo Gaup

I gamle dager ble de samiske sjamantrommene brukt på to måter. Gjennom rytmisk tromming ble sjamanen tatt med inn i ekstasen. Den andre måten var å bruke trommen som et spådomsinstrument. 
Når man lytter til rytmisk tromming, påvirkes hjernen gjennom den lyden man hører.
 
<< Start < Forrige 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Neste > Siste >>

Side 50 av 52


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2022. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling