Hva er sjelehenting? PDF Print E-mail

- Det er en metode som består i å hente tilbake tapt sjel, biter av din psyke som du har mistet.

- Hvordan man man miste sjelekraft?
- Uhell. Ulykker. Overgrep. Slik skjer brå sjeletap. Det kan også skje over tid i situasjoner eller hendelser, som du erfarer som ubehagelige og belastende. Med sjelebitene kan også talenter bli bort, og velvær og man kan begynne å oppleve at man blir delt, eller står utenfor seg selv. Hvis du har vært gjennom en ubehagelig hendelse eller tung livsperiode, og kan si at jeg ble ikke den samme igjen etterpå, da har du sannsynligvis lidd sjeletap.

- Høres skummelt ut.
- Sjeletap skjer ikke når du har det rolig og kreativt, når du trives og utvider deg og dine interesser. Da blomstrer din visdomseng.

- Kan du nevne et eksempel på sjeletap og sjelehenting?
- Jeg healet en gang en mann som hadde vært ute for en bilulykke et sted i Hellas. Bussen han satt i veltet og han ble alvorlig kvestet. Sjelebitene hans var spredd ut over steinene i veigrøfta. Jeg kunne også se tapte sjelebiter i rommet på det litt skrøpelige sykehuset, der han hadde havnet rett etter ulykken.

- Var du fysisk der på stedet og undersøkte eller skjedde dette på en trommereise?
- Jeg dro på tommereise inn mellom verdenene, dit sjelebitene hans var havnet. Jeg samlet opp så mange som jeg kunne. De sjelebitene jeg fant, blåste jeg inn i ham. Dette skjedde noen uker etter ulykken og da mannen var overført til et sykehus i Oslo. Mannen var i koma og legene var også i sin form for koma, kunne ikke gjøre noe særlig mer. Det hele så tragisk ut, en ung mann, urørlig i en seng, utsatt for denne ulykken i et sabbatsår i syden.

- Hvordan så sjelebitene ut?
- Noen var som organer og deler av kroppen hans. Andre var ugjenkjennelige biter, essensbiter, sjelesubstans som hørte hjemme i dypet av personen, nesten som drømmestoff hentet tilbake fra ulykkesstedet. Det for forbi meg i lufta og inn i ham.

- Fra Hellas til Oslo?
- Ulykken skjedde i Hellas og han lå i en seng på Ullevål sykehus. Men healingen skjedde mellom verdenene, der tid og rom har liten betydning.

- Skjedde det noe? Livnet han til? Våknet han opp fra koma?
- Etter en stund våknet han opp. Da han våknet opp sa han at er skjedd noe mellom Ailo Gaup og meg. Han hadde altså oppfattet at jeg hadde vært hos ham og jobbet med ham. Det hører med til historien at jeg hadde aldri sett ham før, eller hørt om ham og han hadde heller ikke noe kjennskap til meg. Poenget er at sjelebiter inneholder sansning og erindring. De går dypt inn i det ordløse i bevisstheten. De reparerer og bringer minner og følelser tilbake. For når folk er i koma, er sjelen deres så langt vekk at kroppen kan virke livløs. Når sjelen kommer tilbake kan både kroppen og sansene våkne til live igjen.

Kommentarer (20)Add Comment
omg, Lavt rangert artikkelt [Se]
0
Takk for din ytring...
skrevet av ailo, November 01, 2010
men det er en mann "der ute" som erfarte dette og bekreftet dette. Det er ikke hentet ut av min teite hjerne. Kanskje skal jeg sende enhjørningen videre til deg etter at den har besøkt meg???
0
man er jo aldri den samme
skrevet av angaelica, November 05, 2010
Man er jo aldri den samme som før. Ingenting er det samme som det har vært, og kommer aldri til å bli det. Men hukommelsen er jo velsignet kort.
0
Noaidi på besøk
skrevet av Ervand ., November 09, 2010
Jeg hadde besøk av en noaidi for mange år siden
det skjedde i en åndelig krise
og han kom via glødende snurrende røde runer ut av trommen jeg fikk låne.
Lenge etter møtet hadde jeg drømmesyner av joik i det fjerne og løpende reinsdyr,og jeg gikk rundt med en følelse av å ha havnet helt på vidda.
Med tiden har jeg lært å gjenkalle møtet og da er noaidien der igjen.
Han kommer som en joik og tar meg avgårde hjem til vidda igjen der han bor.


0
...
skrevet av Anita larsen, January 24, 2011
Er fantastisk å kunne hjelpe mennesker på denne måten
0
tv
skrevet av Anders123321, June 28, 2011
Hei, litt sjamanisme på radio og tv hadde vært artig..

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2008. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling